Programok a környéken

Ha már kiáztattad magad a saját apartmanodhoz tartozó pezsgőfürdős dézsában, akkor érdemes az alábbi programlehetőségek közül választani:

 • Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő
  A természetesen 3 perc gyalogtávolságra található, 8 hektárnyi csodálatos zöldövezetben elhelyezkedő 2 gyógymedence, egy gyógymedence nyak-, hát-, és derékzuhany élményszolgáltatással, ami kimondottan a gyógyulni vágyóknak épült, valamint 2 termálmedence, amely kicsik, nagyok és idősebbek számára is egyaránt kedvelt. Ezen kívül gyermekmedence, uszoda is üzemel strandfürdőnkben, illetve egy új 500 m2-es ifjúsági élmény medence sodrófolyosóval és csúszdával. A fedett részlegünkben 4 db teljesen megújult fedett medence üzemel gyógy, gyógytorna, gyermek és egy fekvőpados élménymedence. Ugyan ebben az épületben a betegek szükség szerint igénybe vehetik a súlyfürdő, gyógymasszázs, elektroterápia és víz alatti sugármasszázs szolgáltatásokat is. Társadalombiztosítási Pénztár által finanszírozott, reumatológus szakorvos által felírt kezeléseket is végeznek. A gyógyszolgáltatáson kívül található még pedikűr és manikűr.
  http://furdo.berekfurdo.hu
 • Tisza tavi Ökocentrum – Poroszló
  A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum – Magyarország új turisztikai látogatóközpontja, igazi látványosság. Az Ökocentrum szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát. A TISZA-TAVI ÖKOCENTRUM LEGFŐBB LÁTVÁNYOSSÁGA EURÓPA LEGNAGYOBB ÉDESVÍZŰ AKVÁRIUMRENDSZERE, mely 735.000 liter össztérfogatával és a benne bemutatott víz alatti csodákkal igazán különleges természetközeli élményt nyújt.
  http://www.tiszataviokocentrum.hu
 • Hortobágyi Nemzeti Park
  A Hortobágyi Nemzeti Park hazánk első nemzeti parkja, melyet 1973január 1-jén hozott létre az Országos Természetvédelmi Hivatal. Területe 82 000 hektár1999-ben Marrákesben, az UNESCO Világörökség Bizottságának ülésén felvették a Hortobágyi Nemzeti Park egész területét a Világ Kulturális és Természeti Örökségének listájára. A Nemzeti Park üzemelteti az ország egyetlen utasokat szállító halastavi kisvasútját, mely Magyarország legnagyobb mesterséges halastavánál (a Kondás tónál) végződik.
  http://www.hnp.hu
 • Tisza tó – Tiszafüred
  A Tisza-tó hazánk második legnagyobb, de egyben legfiatalabb – 30 éves – tava, eredeti nevén a Kiskörei-víztározó, amely a Kiskörei vízlépcső által biztosított duzzasztás hatására jött létre. A tó Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megye határán folyó Tiszát öleli, markáns kontúrját az árvízvédelmi töltések adják. A Tisza szabályozása előtt – az 1800-as évek első felében még igazi vadvíz ország volt  ezen a területen. A XIX. század második felében megkezdődött a Tisza folyó szabályozása, amit gróf Széchenyi István kezdeményezett és Vásárhelyi Pál, a reformkor legkiválóbb vízmérnöke tervezett.
  A tó több városában is rendelkezik strandokkal, kenuzási, hajózási, illetve különböző sportolási lehetőségekkel.
  http://tiszafured.hu/kornyek/tisza-to/
 • Sarudi Élményfalu
  Az ország legkülönlegesebb kalandjai várnak rátok; Közép- Európa legnagyobb Aquaglide Vízijátszótere, a legnagyobb hazai szabadtéri Trambulinpart, minősített Lovasközpont hucul lovakkal, Harcmező játékos csatatér, a Tisza-tó legnagyobb Kalandparkja, vízibázis, sok- sok játék és sport.
  http://elmenyfalu.hu/
 • Karcagi Lombkorona sétány
  2017. decemberében nyitotta meg kapuit a 6 méter magas, 234 méter hosszú karcagi Lombkorona Sétány, amelyen sétálva könnyebben megismerhetik az erdő növény- és állatvilágát. A tanösvény látogatása egész évben ingyenes. A kihelyezett információs, közel negyven darab táblának és a legmodernebb eszközöknek köszönhetően a növény- és állatvilág mellett lehetőségük van megismerni a környék helytörténetét és tájtörténetét is egyben. Télen-
  nyáron, ősszel-tavasszal olyan magasságból tekinthetik meg az erdőt, ahova egy átlagos kirándulás során nem igazán jutnak el. A lombkorona sétány területén több pihenőpad, tűzrakóhely, illetve a kisebbek örömére játszótér is kialakításra került. További információ: www.nefag.hu
 • Tiszaderzsi Kenguru Park
  A Tisza Tó partján megelevenedik az Ausztrál kontinens. Benett kenguruk között sétálhatsz, megcsodálhatod a vörös óriáskenguruk lenyűgöző termetét, de Ausztrália színes madarai a legkisebb zebrapintytől a legnagyobb kakadu fajokig is megtalálhatóak ebben a mini állatbemutatóban. A közönségkedvenc szurikátákkal, makikkal vagy az aranyos alpakákkal is találkozhatsz náluk. További információ: www.kengurupark.hu

Ha a fenti programokhoz ha kerékpárt szeretnél bérelni, abban is tudunk segíteni.

If you want to read about „things to do” around Berekfürdő, please click here: